בשנות התשעים החלו להיערך בישראל סדנאות אוכל ובישול, בהתחלה היו אלו סדנאות לבישול בשר, פסטות, אוכל יפני, סדנאות אשר מיועדות בעיקר לזוגות או משפחות. עם הזמן היקף הסדנאות התרחב וכן קהל היעד שלו גדל. כך היום אנחנו יכולים למצוא היום סדנאות בתחומים שונים, למשל סדנאות שוקולד, בישול ואפייה, אשר מיועדות לא רק לזוגות אשר רוצים לעשות פעולה יצירתית ביחד, אלא גם סדנאות שמיועדות לעובדים במסגרת ימי או ערבי גיבוש.

סדנאות שוקולד בצפון למשל, משלבות בתוכן גם את האפשרות ללמוד כיצד לעבוד עם שוקולדים מסוגים שונים, כיצד להכין באמצעות שוקולד, עוגות, עוגיות, חטיפים, טראפלים ועוד מגוון דברים מיוחדים, יחד עם טיול מיוחד באזור, והיכרות עם האנשים אשר מתגוררים בו.

סדנאות שוקולד כאלו יכולות להתאים לקהל הרחב ובפרט לחברות אשר מעוניינות לערוך עבור העובדים שלהם ימי גיבוש מיוחדים. במסגרת הסדנאות לומדים העובדים כיצד אפשר להפיק תועלות שונות משוקולד בזמן בישול ואפייה, אך מעבר לכך הם גם לומדים להכיר סגנונות שונים של שוקולדים עם מאפיינים ייחודים.

קפה

מה צריך לבדוק לפני שיוצאים לסדנאות שוקולד בצפון?

ראשית, חשוב לבדוק מה הסדנה כוללת. האם היא כוללת אך ורק עבודה עם שוקולד או גם דברים מעבר, האם הסדנה כוללת חלק מעשי בלבד או האם גם לומדים על ההיסטוריה של השוקולד, וכיצד הסדנה מתחלקת מבחינת לוח הזמנים.

שנית, חשוב לבדוק האם ניתן להפיק, לצד סדנת שוקולד, גם פעילויות אחרות באזור, למשל, טיולים, ביקורים במוזיאונים, מפגשים עם אנשים, הרצאות ועוד.

שלוש, מי מעביר את הסדנה. לרוב זה אמור להיות שוקולייטר מקצועי שלמד את התחום ויודע כיצד לעבוד עם שוקולדים מסוגים שונים. רצוי שיהיה זה איש מקצוע מנוסה, ולא מישהו שרק התחיל לעבוד בתחום והחליט לפתוח סדנה.

ארבע, יש לבדוק כמה אנשים יכולים להיות בסדנה בו זמנית. אם מדובר על סדנה שמיועדת לעובדים במסגרת יום גיבוש, אז סביר להניח שלא נרצה להגיע למצב, שחלק מהעובדים יחכו עד שאחרים יסיימו את הסדנה. מה שכן, אפשר לבדוק אופציה שהעובדים יתחלקו לשתי קבוצות, ובזמן שאחת בסדנה, הקבוצה האחרת תהיה בטיול או הרצאה.

חמש, מוטב לבדוק האם העובדים יכולים לקחת איתם חומרים שהם הכינו בסדנה בשביל להביא הביתה.