כללי

חיישן תנועה

חיישן תנועה כשמו כן הוא, מדובר באביזר אשר חש כל תנועה הנעשית מסביבו באופן מיידי. מדובר באביזר המופעל ע"י ערכים מתחום הפיזיקה העוברים תהליך של הפיכה לסימנים חשמליים ו/או לעתים מכאניים. חיישנים אלו מסייעים רבות לבני האדם בעידן הנוכחי. אם זה ע"י שימוש בתוך מכונות שונות, באביזרים בתוך בתי מגורים ומחוץ להם.

ניתן להבחין בשימוש חיישן תנועה במקרים כגון: כאשר חיישן התנועה מותקן בתוך מכונה מסויימת, כדוגמת רובוט לניקוי רצפות, הזקוק לאינפורמציה האם ישנם חפצים שהוא עלול להיתקל בהם בדרכו. חיישן התנועה פותר לרובוט את הבעיה ומתריע על כל שינוי פיזי בסביבתו של הרובוט. דוגמא נוספת הינה, חיישני תנועה הממוקמים ומפוזרים בשטח הבית, הלה יכולים לזהות האם המזגן כבוי או דלוק-במקרה שהלה דלוק חיישן התנועה ידאג לכבותו, האם האורות ומכשירי החשמל השונים כבויים או דלוקים-גם במקרים אלו, החיישן ידאג לכבותם, חיישן התנועה הוא מאין "ישות" המסוגלת לכבות ולהדליק מוצרי חשמל שונים.

במידה וחיישן תנועה מותקן במנורה מחוץ למבנה, ביכולתו לזהות מתי מישהו מגיע ולהידלק בלילה רק כאשר הוא קולט תנועה של בנאדם, כאשר חיישני התנועה מותקנים בבית מגורים, משייכים אותם למושג "בית חכם" ובצדק! הם גורמים לבית להתנהל בצורה מבוקרת, חכמה ומחושבת. חיישני תנועה קיימים במוצרים רבים אשר אנו משתמשים בהם מדי יום, אך איננו שמים לב לכך. ניתן למצוא את החיישנים בטלפונים הניידים, בצמידי הכושר, בשעונים ועוד….

בתחום האבטחה והביטחון, כאשר מדליקים את אזעקת המבנה ממנו יוצאים, חיישני התנועה המצויים ומפוזרים במקומות שונים בתוך המבנה ומחוצה לו, יגלו אם ישנה תנועת אדם המנסה לפרוץ למקום וכדומה. תחום נוסף שבו ניתן למצוא את חיישני התנועה, הינו ענף הרכב. כיום מותקנים במכוניות רבות מערכות שונות ומתוחכמות של חיישני תנועה. חיישנים אלו מסוגלים לקלוט האם ישנו עומס תנועה לפנינו, מהו תוואי השטח, והאם ישנן סכנות כלשהן בהמשך. ישנן אפילו מערכות מתקדמות יותר של חיישנים המסוגלות לשלוט ברכב ולבלום אותו במקרה של סכנה המתפתחת עקב מהירות מופרזת.

Tags

מאמרים דומים

Back to top button