עסקים ופיננסים

הורים מרעילים איך לזהות ולהתמודד עם התופעה

הכיסים המתרוקנים: הורים מרעילים או ההבנה של כסף?

תסבירו לי אם אני טועה, אבל כשאתם מדמיינים הורים, מה הראשון שעולה לכם לראש? שיחות על זוגיות, חינוך, או אולי כמו כל ספר טוב – מבצעים על גלידות? אבל מה לגבי כאשר התמונה מתלבשת על חטאי הפיננסים? הורים מרעילים הם לא האובססיה החדשה של תרבות הפופ, אלא מציאות של רבים מאיתנו. רגע לפני שאתם מסננים "מה אכפת לי", תנו לי להזכיר לכם: כסף הוא לא רק מספרים באייפון שלכם. הוא חינוכי, הוא תרבותי, והוא עלול להרוס מערכת יחסים שלמה. אז מה עושים עם כל זה?

שאלת מיליון הדולר: האם הורים מרעילים קיימים באמת?

אוקי, אוקי – מה זה בעצם אומר להיות הורה רעיל בתחום הפיננסי? זה לא שאמא שלך מחבלת לך באון שלך בכוונה. זה פשוט שאנשים רבים לא יודעים איך להעביר את הידע הפיננסי שלהם לילדים. כשאתה חי תחת הכיפה של השנאה לאוניברסיטה, עם סכום הלוואות שממתין לך בחוץ, אתה מבין ש"טיפול אולטימטיבי" לא יסתכם בשיחות על חנות הספרים המקומית.

נכון או לא נכון: חינוך פיננסי?

בקשו מהילד שלכם לנהל את הכסף שלו מבלי שהכנתם אותו לזה, והוא יתנהג פחות כמו "קפטן פיננסי" ויותר כמו "הבנקאי מתוך משחק המחשבים". אנשים רבים מחזיקים באמונה הלא-נכונה שהחינוך הפיננסי הוא עסק של אי-נעימות. אז הנה כמה טיפים כדי לשבור את הכללים:

  • שיחה כנה: במקום להעביר מסרים מטעים, הימנעו בנויות על פחד. דווקא השיחה הכנה יכולה להיות צעד התחלה טוב.
  • סמכו עליהם: הגדירו להם טווחי מחירים והציגו להם מדידות כדי שהרעיונות הפיננסיים ירגישו כמו מציאות ולא תאוריה רדודה.
  • עשו את זה משחק: ילדים אוהבים משחקים, אז תנו להם "לנהל" עסק אתכם בשעות הפנאי.

ועכשיו אנחנו מגיעים לעניין הגדול באמת. איזו דינמיקה קיימת בין הורים לילדים כאשר מדובר בכסף? אם ההורים מרעילים, האם יש ממשק בין גניבה לחשיבה פיננסית יעילה?

האם הכסף סטרס או דווקא חוויה מעשירה?

אחת התופעות המשובות ביותר למראה בעיות פיננסיות היא התגובות ההולכות וגדלות של סטרס. כשמדובר בכסף, כמעט כל הורה מגיע לאיזו דרגה של פחד. ודווקא כאן החינוך החיובי נכנס לתמונה. אם גדלתם במשטר דינמי ובו ההורים לא ידעו לנהל כספים, אז אוקי, יכול להיות שהכישורים הפיננסיים שלכם לא יבריחו שום פחד. זה לא שכולם נולדו לנהל! ככה זה עובד.

איך מורידים את רמות הסטרס?

השלב הראשון בהחלטה הוא לשבור את המעגל הנורא:

  • שיתוף ידע: הזמן והשיחות, הם מרכיבים לא מועטים בפתרון הבעיה.
  • מודעות פיננסית: חינוך הילדים על חלוקה, תקציב, והשקעות בעסקאות קטנות.
  • עידוד שיחה פתוחה: אל תצאו מתוך הפינה; בדיוק כמו שאתם מדברים על דברים אחרים בחיים.

טיפים שאולי ישנו את המחשבה שלכם על כסף

האם אי פעם חשבתם על מה יקרה אם תיתנו לילדים שלכם להביא את הכסף כיום? מסיבה זו בדיוק, אנחנו צריכים לערוך חשבון נפש פיננסי כלמשפחתו. זה הזמן להנחיל ולהרגיש טוב גם על הכסף וגם על עצמו!

האם השקעות תמיד זורמות?

  • קודם כל, לא! אבל השקעות חינוכיות ולאחר מכן פיננסיות יכולות לעניין את הילדים, שיכולים להבין את הכסף הרבה יותר לקראת הבגרות.
  • ובכן, גם אם תיתן להם את הדזטרון האישי שלהם, השקעה בטוחה, תדע להם להיות זהירים.

הסוגיה הדרמטית: האם הורים הם היוצרים של הפרעת הכסף?

בינתיים, הקורבן האמיתי בסיפור הוא למעשה הילד עצמו. אז כיצד מתמודדים? אל תתנו להורים שלכם לנהל את כל העסקה. תנו לשיחות לזרום כמו מסיבה מלהיבה בשירה מצולמת, במקום בוקר של תחבורה חסרת עניין. טפחו שדבריכם ישפרו את מצבכם הכלכלי.

אבל מה קורה לאחר שהרבב היה? מה עושים כדי לתקן?

תזכרו, תהליכי שינוי וכיוונון לא קורים ביום אחד. להוציא כסף מהכיס כל זמן יום יומי זה עסק לא קל. כאן מתחילים לקום הדברים!

מילים אחרונות לדורות הבאים

בסוף, מדובר בכוח שמתקיים ביניכם לבין ההורי והחלפת הידע. אל תפסיקו לבחון את סגנון החיים הפיננסי שלכם, לנפץ מסורות מקולקלות, וללמד כל מה שניתן. אמנם הורים מרעילים הם לא תופעה נחמדה, אבל זה המצב, וכל אחד יכול להעביר משהו טוב. תהיו אנשים גומלי דינמיקות מתקדמות בכסף!

שאלות נפוצות:

  • מה עושים כשנכנסים למצב של חובות? התפנה לדבר עם יועץ או להתייעץ עם משפחה.

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button