אפליקציות – מה זה לעזאזל?
אפליקציות הן יישומי מחשב. גם וורד, גם אקסל ואפילו אקספלורר הם יישומי מחשב. מיקרוסופט אופיס, לצורך הענין, היא חבילה של יישומי מחשב.
אפליקציות הן לא תוכנות הפעלה, דרך אגב, של מחשב אלא שהן בקשה מן המחשב לבצע פעולה מסויימת שנובעת מן היכולות שיש לו בתוכנות שלו. זאת אומרת, הן תוכנה אבל לא כזו שמיועדת להפעלה אלא כזו שפועלת. שוב, כמו וורד או אקסל או מוזיקה.
הופה! אפליקציות ניידות
מזל טוב, טלפון נייד חדש. מסך מגע, מכשיר דק, קודים לפתיחה ודאווין מושלם. עד כאן הכל בסדר אבל מה קורה כשהמכשיר נרכש על ידי הדיוט? ובכן, פעם, מיקרוסופט הוציאה סדרת ספרים שנקראה "ווינדוס להדיוט", "וורד להדיוט" וכדומה ברם, עכשיו, אף אחד כבר לא מתחשב במי שאין לו גישה מולדת למחשבים, כמו הרבה מאתנו. המבוגרים כמובן, מה השאלה.
הורדת אפליקציות – צעד אחר צעד
לחברה שמוכרת את האפליקציות יש אתר שהוא חנות וירטואלית בטלפון הנייד עצמו. אפשר להיכנס לחנות רק צריך ליצור שם משתמש וסיסמה. את שם החברה המקושרת עם המכשיר שלכם אפשר למצוא ברשת ולפעמים במדריך ההפעלה של המכשיר. עם הכניסה לחנות מתגלים הרבה קישורים, או בצורת קוביות או בצורה אחרת. המון. המון קוביות עם כל מיני שמות של תוכנות ובלבול מוחלט לעין הקשישה. להצלה מיידית יש משמאל את התמרור הראשון, רשימת נושאים. אחרי בחירת הנושא המסוים תיפתח מסגרת כלשהי עם אפשרויות ושמות של תוכנות בנושא הנבחר. השלב הבא הוא כמובן תשלום או בחירה בתוכנה שמורדת בחינם.
התוכנות עולות בין אפס דולרים לעשרות דולרים אבל האפליקציות הידועות מחירן נע בדרך כלל בין אפס לעשרה דולרים. לא משהו שאי אפשר לעמוד בו. ולמי הן מתאימות? חלקן מיועדות רק להעביר את הזמן וחלקן לקבלת מידע כמו אפליקציות של מפות, למשל, למי שנתקע בדרכים או למי שאוהב לגלות ערים חדשות ונהרות חדשים ולא, הוא לא לומד עכשיו לקראת מבחן פסיכומטרי, הוא סתם סקרן כרוני. מה שברור הוא שככל שהגיל יותר צעיר הצורך באפליקציות עולה.