משפטי

בעלי לא מקבל את המשפחה שלי דרכים להתמודדות עם מתחים

בעלי לא מקבל את המשפחה שלי: איך להתמודד עם מתחים במשפחה?

כשהתחלתי לחשוב על הנושא הזה, עלו בי המון זיכרונות ממפגשים משפחתיים. חגים, ימי הולדת, ובמיוחד אותו ערב בו אמא שלי עשתה תוכניות בלתי נגמרות להציג את כל הסודות הכמוסים של כולם. נדמה שאני לא לבד בזה. לא מעט אנשים מתמודדים עם הסיטואציה הזו שבה בני הזוג מעדיפים להימנע מלהיות בסביבת משפחתנו, והטעויות לא נגמרות שם. אז מה עושים? בואו נצלול לתוך עולם המתחים המשפחתיים – זה ייקח זמן, אבל לא נשכח להכניס גם קצת צחוק בדרך.

1. מה הסיפור של בעלך?

לפני שנצלול לפרטים, עלינו להבין מה באמת יושב מאחורי ההתנהגות הזו שלו. האם הוא פשוט לא מסתדר עם המשפחה שלך? האם יש לו מערכת יחסים קודמת עם בן משפחה מסוים? או שאולי מדובר בהעדפות אישיות שהוא פשוט לא מצליח להסדיר? זו שאלה שדורשת תשובות – ובשביל זה כדאי לשוחח מעבר למשפטים המוכרים. לא מדובר רק בשיחה, אלא בהרבה יותר מזה.

הקשבה והבנה

הקשבה היא הכוח העליון. חברים, כשהוא מדבר, פשוט תקשיבו! הרבה פעמים אנחנו נוטים לקפוץ למסקנות או לנסות להקל על הכאב שלו במקום להבין מאיפה זה נובע. מנסיון, הפנמת החוויות שלו תעזור לכם לפתח את הקשר ביניכם. זו לא בקשת עזרה, רק רצון לשתף. וכשיש לך בן זוג שאכפת לו – זה שווה הרבה יותר ממילים נוספות.

2. ברביקיו עם נגיעות פסיכולוגיות?

תמיד יש את הימור החברתי – לכל חג יש את התו בסופרמרקט של המתחים: הברביקיו. לא מתבלים את הבשר במלח פחד, אלא קצת במלח של הבנת משפחה. תחשבו על ערב של קוקטיילים – לא רק אתם עם הקול הפנימי שלכם. בואו נעביר את המתחים המעצבנים לרגעים מצחיקים שיבואו עם הרבה עשן ונפיחות!

  • מה סוד הפופולריות של פסטיבלי השלום?
  • כיצד לחיות בצוותא ולהתפתח אחד עם השני?
  • האם תמיד חייבים לספר את כל האמת?

שישו את עצמכם

ולמה אתה לא תרגיש נינוח בשיחות מהסוג הזה? כי כשאתם מתאספים כולם, הקפיצים מתחילים להידלין. יש שיחה? השיח מתמצק. ומה לקחתי מפלאי החיים? להניח את האגו בצד ולא לשכוח להוסיף את הכוסית של ההומור. לא משנה מה יקרה, תמיד יש סיכוי שכולם יתמכו בפיצה ולא באווירה בלתי נעימה.

3. הסכם שלום – מהנשמה

מאבק משפחתי הוא לא רק מהמקום האבוד, אלא דווקא מהמקום של הרצון לדו-שיח. הכי קל זה לזרוק את הכעס אחד על השני, אבל זה לא יוביל לשום דבר טוב. במקום זה, למה לא לעשות הסכם ידידות? מה שלא תמיד עובד זה להעמיד פנים שהכל בסדר — ובעצם זה עושה יותר נזק. הנה כמה מהדרכים לעשות זאת:

  • שבו עם בעלך – לא בלילה של מוצרי סופגניה.
  • תארו את התחושות שלכם באופן כן.
  • הציעו פתרונות מעשיים. קבוע, כמו זמן איכות.

שיחות על גבול התדרים

בשיחות כאלו ידרשו מכם להציג את עצמכם, ובטח גם להקשיב לצד השני. מדובר בבחירה, אז תבחרו חכם. הבה נודה בזה — קשה להתחמק מתהליך כזה, זה כמו לנסות לא לדבר על נושא העוזרים של הדודים — כן, גם אתם יודעים על מה אני מדבר.

4. מתי נפגיש את ההורים?

אם זה מגיע למצב שהמחשבה על מפגש משפחתי גורמת לבעלך לשבור את הלוח המודולרי שלו, זה הזמן לבדוק באמת איך לעשות את זה. מצד אחד, מי לא רוצה שתהיה הרמוניה משפחתית? אבל מצד שני, לפעמים זה מרגיש שזה יותר קשה מתכנון טיול לאוסטרליה. מה אתם חושבים? נראה לי שזו דרך טובה להבין אותו. תוכלו לשאול:

  • מה יהיו היתרונות על פני החסרונות?
  • האם הוא מוכן לדבר גם עם בני משפחה?
  • האם נצליח להציב קווים אדומים?

יתרה מכך

הקניית חוויות בלתי נשכחות יכולה לשנות את הסרט. כל מפגש יכול לשמש כהזדמנות – רק שתדעו להרים את הראש ולהבין עם מי אתם מתמודדים. שפה ללא קשר של קרבה יכולה לשבור הרבה קירות. דיון בריא ועוד, כאשר שמים תמונה לא מאיימת במרכז – למשל, תמונה מספונג'ה.

5. צחוק זה סוד החיים!

וקמפיינים משפחתיים הם עלים בלבד כשיש לכם את החיוך התמידי! לקראת פגישה משפחתית, הרבה צחוק יכול להביא לכך שהמתחים לא ירגישו כמו מתחסים. והנה, קיבלתם עוד ערבות לכך שהמפגש יעבור בשלום.

  • האם צחקת היום?
  • אתה מתכוון לדבר על תחושותיך בכנות?
  • כיצד ניצור רגעים מגניבים?

למה צחוק כל כך חשוב?

כי כשהם צוחקים, אין שום דבר בלתי-נעלם — כל מה שנשאר זה לשמור

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button