משפטי

גיל 4 חודשים התפתחות: דברים חשובים שכל הורה צריך לדעת

האם יש דבר כזה "גיל 4 חודשים"? התשובות שקשה לשמוע!

נכון, גיל ארבעה חודשים זה לא בדיוק משהו שאנחנו ממש מעריכים בחיי היום-יום. אבל רגע, שנייה – אליו מתווספים כל כך הרבה חוויות, התפתחות ופרצופים חמודים עם חיקוי של פרה, עד שראוי להקדיש לו תשומת לב רצינית! זה הזמן שבו התינוקות שלנו מתבלטים ומתחילים להפגין את הכשרונות המוזרים שלהם. אז מה בדיוק קורה בגיל הזה? נשמע שיש קצת שערוריות ומשחקים כי גיל ארבעה חודשים הוא בלתי מפסיק לנו לחשוב?

מה קורה בגיל 4 חודשים? חמישה כישורים שהופכים את התינוק לעודד!

אז תנו לי להסביר לכם, בפשטות כמו שאני יודע לספר סיפור בגן ילדים – בגיל הזה התינוק מתחיל להפגין שורות של כישורים שהיינו יכולים לפתח על פני שנים על שנים של תרגולים יומיומיים. איזה כישורים יש לנו כאן, אתם שואלים?

  • ראיה מתקדמת: במשך חודשים, התינוק מגלה את האור והצל, ובעיקר את האמא או האב שזזים מידי פעם. בגיל ארבעה חודשים, הראייה שלו משתפרת ומדהימה. (ולא, זה לא בסדר להרים אותו כל הזמן לשם, רק שיהיה ברור!)
  • תנועות גוף: התינוק מתחיל לשלוט בידיים וברגליים שלו. זה הזמן שבו הוא מתהדר ביכולת לתפוס צעצועים – להודות, זה פשוט עליז להיות העכבר שטועם בדיוק מה שיש באותו רגע.
  • קול קונצרט: כשאתם שומעים קולות מדהימים מהקטן, זה לא כי הוא מתנגן לקהל – זהו הקול הראשון שלו שמתחיל לבוא לידי ביטוי. הוא רוצה לדבר, לא משנה אם מדובר בו או במבקרי חינם במה שנקרא בפי האמא "שעת סיפור".
  • חייך אליי: התינוק שלכם לומד מחוות פנים, ועכשיו הוא גם יודע לחייך! הוא משפר את המיומנויות החברתיות שלו ברמות שפשוט המון אמהות מתפללות שהם גם יודעים להתחבר.
  • עצמאות! עם מעט ניסיון של גירויים, התינוק מתחיל לשאול אם יש מרחב רב יותר בו הוא יכול לפעול. (אולי הוא כבר שואל אם נוכל להביא אותו לדייט, תבינו!)

איך זה משפיע עלי כאבא או אמא? חשיבות התמיכה הרגשית

בינינו, אין טוב יותר מאשר לראות את התינוק שלך ממציא את עצמו מחדש בכל רגע. אבל חשוב לדעת איך לתמוך בהתפתחות הרגשית שלו. כל יום הוא חוויה חדשה ומאתגרת, ובעיקר – השתגעויות טוטאלית על מישהו שלמרות הכל, עדיין אוהב אותנו.

  • מגע: הקשר הפיזי כל כך חשוב בגיל הזה. חיבוקים, נישוקים וחיוכים עוזרים לתינוק לחוש בטוח בעולם הזה שהתחיל מלבוא אליו.
  • שיחה: דיאלוג לא צריך להיות מחויב – דברו עם התינוק בצורה חופשית, שכל השיחות יהיו חינמיות ומבדרות. (כמו כאן! סליחה, אני חופשי)
  • מפגשים: תצאו מהבית, תראו חברים, העבירו לילדים את המורשת החברתית של חיי כמו שצריך – אם אתם לא תצאו מהשגרה, מי יעשה את זה?

שאלות ותשובות!

ש: איך אני יודע שהתינוק שלי מתפתח כראוי?
ת: כל תינוק מתפתח בקצב שלו; אם הוא מפגין התקדמות בכל תחום, כנראה שאתם בדרך הנכונה!

ש: מתי כדאי להתחיל לחשוש אם התינוק לא מתפתח?
ת: אם יש עיכובים משמעותיים בתחומים כמו תנועה או תקשורת, אולי כדאי לדבר עם רופא הילדים.

ש: האם יש פעילויות שאני יכול לעשות עם התינוק בגיל הזה?
ת: בהחלט! שירים, סיפור סיפורים, משחקים של תנועות ידיים יהיו נהדרים!

ש: מה לעשות אם התינוק לא מפסיק לבכות?
ת: קחו נשימה, נסו להבין מה הוא רוצה, ואם זה לא מצליח, אל תהססו לבקש עזרה מאחרים.

ש: עד מתי נמשך שלב הגיל הזה?
ת: אכן מדובר בתקופה מעניינת, אך כל תינוק שונה. זה עשוי לנוע בין 4-8 חודשים.

סיכום ושיימינג אלגנטי לסיום

אז נכון, גיל ארבעה חודשים מציע תפוסה של כישורים מגוונים שקשורים להתפתחות של בני האדם – לא צריך לחכות שנים רבות כדי להתענג על הפירות. התינוקות שלנו הם מה שנקרא 'קולקציה יקרה', והשקעה בהם היא תמיד השקעה על אש גבוהה.

כך, אם אתם חשים שמשהו לא עובד ואי לכך, אולי פשוט תחליטו להשאיר את השיפוטים לשבועיים הבאים, ותתחילו לשאול את התחושות הסובייקטיביות שאנחנו מרגישים כלפי ילדים באווירה נינוחה. אולי נפתיע את עצמנו ואפילו – את התינוק! לפעמים, לנסות להתפתות בקצת רגישות, ולשחרר לחץ יומיומי יכולים להניב תוצאות מפתיעות. אז קחו את כל ההנחיות ודעו, שגיל ארבעה חודשים הוא טוטאלי! ושיהיה לכם שמח!

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button