משפטי

איך לשכנע את אשתי לעבור טיפול נפשי?

אשתי לא מסכימה לעבור טיפול נפשי? כך תשכנעו אותה שזה יכול לעזור!

בואו נתחיל בשאלה מהותית – למה לעזאזל אשתי לא רוצה לקבל עזרה? זהו נושא רגיש, אשר שמו של זוגיות יוצא מכלל ניהול וככזה יש בו לא מעט דינמיקות, טבולות בעצבים וברגשות. אולי זו גאווה, אולי זו מבוכה – בכל מקרה, כל מה שבעל טוב צריך זה כיס עבה מלא סבלנות ושיטות שכבר היו בשימוש מימי קדם ביוון העתיקה (ולא – לא מדובר באולימפיאדה).

1. מה היא חושבת על טיפול נפשי?

אחת הבעיות העיקריות שנוגעות בנשמה הרגישה של בני אדם היא המונח "טיפול נפשי". יש שמתחברים לחלוטין ויש שפשוט רואים בזה כמות של ברור מאוד קאופמאני. לפני שאנחנו פונים לשאלות נישואין שעלינו לשקול, כדאי להבין מה בדיוק עובר לה בראש. למה היא לא רוצה ללכת? אולי היה לה אדם קרוב שהיה בטיפול ולא יצא משם כמו שהייתה רוצה? במובן מסוים, שיחת הכנה יכולה לשנות הכל.

  • האם זה מסוכן? – החוויה הראשונית של רבים היא חשש. האם זה יחשוף סודות? האם המטפל יכול לשפוט?
  • כיצד יראו אחרים? – האם זה יפגע בשמה או באמינותה?
  • האדם המתאים? – חשש שמא זה לא יהיה המטפל הנכון, או שהכימיה לא תעבוד.

2. האם טיפול עושה טוב?

כאן מגיע התפקיד שלך: להראות לה בצורה מקסימלית שזו לא מסכת אינקוויזיציה, אלא שער לשינוי! מחקרים מראים ש– 70% מהמטופלים מדווחים על שיפור כלשהו לאחר טיפול! אז אולי גישה חיובית – של תרנגול שולי משוגע – תוכל לגרום לכך שגם היא תחשוב שזה לא כזה נורא. לנסות לשתף במקרים חיוביים, או שנים בהם היא בכל זאת קיבלה עזרה (למשל, בתחומים אחרים כמו פיזיולוגיים!), יכול להיות בדיוק מה שצדקת ואולי זה הסוד לנצח (או לפחות לנסות)!

שאלות שכדאי לשאול:

  • האם את חושבת שיש משהו שאת רוצה לשנות?
  • מה כדאי לשפר בחייך כרגע?
  • מה באמת יגרום לך להרגיש טוב יותר?
  • איך היית מתמודדת עם בעיות אלמנטריות?

3. חפשו פתרונות יחד

כחלק מהשיחה המעמיקה שאתם עושים, חשוב שתהיה לנוכח בה מדובר על זה שאתם בעניין הזה יחד. לא מדובר להתנגד, אלא לגשר על הפערים! תראו ביחד אפשרויות, תשוחחו על זה כאשר מדובר בעבר וכיצד שינויים חיוביים אפשריים על בסיס אמונות ואירועים קודמים. פעם, אישה אחת לא יכלה לתפקד כראוי עד שהחלה טיפול קבוצתי – ועכשיו היא טסה לדובאי מידי חודש אל טיולי סוסים (כן, אנחנו יודעים שהעור שלה נהדר!).

4. מה אם היא מסרבת? שום בעיה! יש עוד דרכים

שום דבר לא נגמר אם היא לא לוקחת את הצעד. אתה יכול לשקול את היתרון של מודלים חלופיים – אם היא מסרבת לטיפול, זה לא אומר שהשיחה עם חברים או קרובים לא יכולה להוות נדבך נוסף.

  • האם היא פתוחה לשוחח עם חברים או בני משפחה?
  • מה אם תדריך אותה על ספרים ומאמרים? הספרות המדעית עשויה לשפר לה את הידע!

במידה והיא לא רוצה לשמוע או לחוות שום דרך עזרה, חשוב שאתה תעסוק בשאלה – מה תעשה עבור עצמך? טיפול אישי עשוי לעזור לך לשפר את היכולות שלך כבת זוג ולהכין את הקרקע להתמודדות יומיומית – כן, גם עם אשתך!

5. טיפול מעניין? אז מדליקים את ההומור!

כאן מגיע השלב בו אתה שואל – איך לא הולכים לעידן של ניכור בלי יופי של הומור? הכנס את רוגע הנפש בצורה של התלוצצות. אמנם יכול להיות שזה יעבוד (למשל חפצים פיזיקליים – 'רגע, האם הייעוץ הכדורי הזה מאמן אותי לקרא את העתיד?' ) – והנה יש סיכונים, אבל זו הדרך שלך להראות שאפשר להקל על זה ולהשתעשע בו זמנית. השיחה יכולה להפוך למקום שבו השנינות שלך שולה הצלבים ויוצאת!

שאלות סיום

  • האם יש חוויות טיפוליות מצחיקות שקשורות לנו?
  • מה באמת מצחיק אותך בכלל בנוגע לרעיון של טיפול?

כאשר הכל מתפתל, הנוחות שלך היא עבודת הקסם שבגללה שתי סוללות מתקיימות על מנת ליצור ממשק נפלא של עולמות שונות. בעין הטיפולית, לפתוח שיחות מסוג זה הוא ממש חיוני דבר עם כוונה – האווירה עשויה להיות כל כך חיובית, שאולי זה יגרום לה לשנות את דעתה! אל תתנו לביקורת לעצור אתכם – אולי היא תפנים שאת המכה הטובה באמת היא קיבלה בעזרת השיחה הזו!

בחיבור הראוי נעתק את תחושת התסכול והאדישות בכל מה שקשור בטיפול. ככל שחברות והבנה יתפתחו, בהחלט יתכן שנעשה את הדרך המדויק אל השינוי. כי מי אמר שאי אפשר להחיות את אי-הנוחות?

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button