ג'וני דפ ווילי וונקה: הקסם שמאחורי הדמות המפורסמת
ג'וני דפ כווילי וונקה: הכישרון שמחבר בין קסם לממון
אי שם בין חלומות לטעמים מתוקים, אנו מוצאים את דמותו של ווילי וונקה, אותה המציא רוברט קיסלינג בעבודתו המפורסמת "צ'רלי בממלכת השוקולד". ג'וני דפ, שחקן מוערך עם הכשרון הרב, לקח את הדמות הזו וניכה בה חיים חדשים. אבל כנראה שדבר אחד חשוב יותר מהשוקולד שממלא את תעשיית המזון – כספים, ובמיוחד השיח על שכר בסרטים. אם כך, מה הקשר בין דפ וונקה לעולם הפיננסים? ובכן, השמים הם הגבול!
איך הכל התחיל? ווילי וונקה בא לעולם!
לפני הכל, חשוב להבין: ווילי וונקה הוא דמות מרתקת. הוא לא רק יצרן שוקולד – הוא סמל של דמיון, יצירתיות ופנטזיה. ג'וני דפ, בשיתוף פעולה המפורסם עם הבמאי טים ברטון, הצליח לתפוס את המהות הזו בצורה מדויקת. השאלה היא: מה באמת עומד מאחורי המישהוי הכספי של דפ בסרט?
הכשרון שנסלח על הכל?
נכון, ג'וני דפ קיבל תשלום גבוה על תפקידו. והאמת היא, שאין דבר כזה "תשלום סביר" כשמדובר בכוכבים ברמה הזו. תסתכלו רק על המספרים:
- שכר בסיסי: בואו נתחיל מהשער האופטימלי של כוכבי הקולנוע, שמגיע לעיתים לכ-20 מיליון דולר לסרט.
- תמלוגים: ואז מגיעים גזירת התמלוגים. לדפ הייתה הזדמנות נהדרת להרוויח עוד 10% מההכנסות ממכירת כרטיסים!
- סחירות: עבדו עליו גם סלברי קומפני, המותג האישי שלו שזוכה להצלחה רבה.
האם זה מצדיק את ההשקעה? התשובה היא כנראה "כן!" במיוחד כשיחות על שכר אנשי מקצוע היא דבר מאתגר, אולם כשאתה ג'וני דפ, זה קצת יותר קל לשים את העבר מאחור ולחטוא ברגע הנוכחי.
האם ווילי וונקה היה מנהל פיננסי מוצלח?
נשאלת השאלה: מה אם ווילי וונקה היה מעביר סדנאות על שיווק ומכירה? חינם אין כסף, כמובן. ייתכן שהוא היה ממציא "כדורי שוקולד" שמעורבותם הייתה קלה לייצור, והיה אפילו משלם תמלוגים לעובדים שזה עתה נחתו על הכוכב השוקולדי. אז מה הפילוסופיה שלו?
- חדשנות: הכוונה ליצור מוצרים לא רגילים.
- שיווק יצירתי: משחקים עם דימויים והסיפורים בכל מוצר.
- משא ומתן: שפר את כישורי השיווק המוכשרים שלו ובכך הוא שמר על רווחיות העסק.
לסיכום, מה שאמרנו קודם – אם ווילי וונקה היה מנהל פיננסי, הוא היה בהחלט אחד מהטובים במשחק.
בשורה התחתונה: לא רק טעם מתוק
לא רק מתוקים – היה ניתן לראות את השפעתו של ג'וני דפ בסרט לא רק על עולם הקולנוע, אלא גם על תחום הפיננסים. האם דפ יכול היה להיות מנהל פיננסי שידע להשקיע בחזון מעבר לשוקולד?
- האם השכר של דפ שווה את ההשקעה? במקרה הזה, בהחלט!
- איך ההשקעה הזו משתלמת לאורך זמן? תוצאות בכסף חם!
- מה הקשר בין הסרט למותגים שפועל עבורם דפ? סוד השוקולד האולטימטיבי!
כפי שהסרט מראה – כמה מושלם אחרית ליצירה, כך גם ההשקעה בכל חוויה כנראה תוכיח את עצמה.
ולא נשכח את ההומור!
עכשיו כשהכל נאמר, נותרנו עם שאלות חמודות על השוקולד ועל שוקי ההון: האם ווילי וונקה היה קונה מניות ב"מוסדות סוכר"? האם הוא היה משקיע בבקרים ההולנדיים? שוקולד בכל פינה? או פשוט לא קונה סוכריות מקולקלות?
אז מה קרה בסוף? אנחנו רק בהתחלה!
אם אתם יודעים משהו על ווילי וונקה, אתם מבינים שהחיים הם מתוקים, אבל לא תמיד הוגנים. האם דפ הצליח לשמור על אדם מתוק כמו וונקה? השאלה היא מהי הצלחה בכלל? מהו שכר אופטימלי בתעשיית הקולנוע? אולי הוא יצליח בנוסף לשוקולריה גם להקים עסק ליועצים פיננסיים, כדי שגזברות תדפוק תעודה של "מנהל כלכלה"!
בעולמנו הווקי, יש הבדל בין בינה טכנולוגית לכסף, אם כי כולם יודעים שהוא מתמזג. ג'וני דפ ווילי וונקה, עם כל הכישרון והמניפולציות, הביאו קסם שלא תמצאו בשוקולד מסוג אחר.
ובמילה אחת – פשוט תמשיך לחכות להפתעות, כי העולם הכלכלי מרגש כמו ביקור בממלכת השוקולד וכולל יותר מכסף!
אז מה אתם חושבים? הסכמתם שסרטי קיץ יכולים גם להוות תורם משמעותי לעולם הפיננסים?