מנייט שאמלאן: כשרון קולנועי שלא מפסיק להפתיע
מ נייט שאמלאן: בין פחדים לאופק הקולנועי
אם יש שגיבורי קולנוע יודעים איך לשחק עם הפחדים של הצופים – זה מ נייט שאמלאן. האיש שהביא לנו סרטים שעושים יותר מסיבוב במעיים, הוא לא רק יוצר, אלא גם מעצב חוויות ורגשות. אז למה שנדבר עליו? כי הוא קוסם בשדה הקולנוע, שכל סרט שלו הוא כמו סנדוויץ' בפיקניק: לפעמים יש טוב ולפעמים יש אכזבה, אבל תמיד, תמיד יש מה לדבר.
1. מסלול הקריירה – איך הכל התחיל?
מ נייט שאמלאן התחיל את דרכו בהפקות ביתיות, ובסך הכל רצה להעביר את הזמן בסטודיו הקטן שלו. האם חשבתם EVER שהילד שמרצה על סרטים בבית ספר יסודי יהפוך ליצרן שובר קופות? לא? אז כן, ככה מרגיש גם החייל כשהמאמן משאיר אותו על הספסל למשחק. הוא עשה את זה ובגדול!
1.1 החלה עם "החיישן השישי"
ואז הגיע "החיישן השישי" – סרט שהפך לאגדה. שימו לב, הוא לא סתם סרט עם טוויסט, אלא סרט שהפך להיות תופעה עם משפטים בלתי נשכחים. כמו שאומרים, "אני רואה מתים" – שזו לא בדיוק ציטוטים של כוכב באולפן, אלא חוויה רב-ממדית שהשפיעה על הקולנוע הבא!
1.2 ואחרי זה… "סימן חיים"
אפשר לחשוב שלמאוכזבים ושיעמומים יש חיים נורמליים, עד שמתיישבים לראות "סימן חיים". כמה אנשים סיפרו שלפני הסרט הם חשבו על חלומות עם אורות מהשמים, וחוץ מזה שם ראו דאואי מארדר ודני גלובר משאירים מפגש מרהיב וחריג.
2. פחדים ורגשות – מה מ נייט עושה לנו?
שאמלאן יודע איך לקפוץ לנו על הלב ולא להשאיר מקום לרחמים. הסרטים שלו עוסקים בנושאים שמעודדים את הצופים לחשוב, ולעיתים גולשים לתקופות קשות. פה הוא מסביר שאתה לא יכול להימנע משאלות קיומיות, והאם נצליח לעמוד בפחדים שלנו?
- הפחד מהלא נודע: "מה יש מעבר ליקום?" זה מתהפך למחלה בע חמישים ללא תשובות!
- ההתמודדות עם תסביכים: דמויות מתמודדות עם כל מיני רגשות שיכולים לגרום לנו לחשוב, "גם אני מבחינתי מתמודד עם קמים!"
- חוויות טראומטיות: תגובות לרגשות קשים ואירועי הילדות הם כלי מרכזי בסרטים שלו.
2.1 מהירות האור או החושך?
סרטים כמו "הכפר" ו"הגל" מציבים אותנו במרכז מצב מאוד מעניין: מהירות האור או החושך? בתור צופים, יש לנו את הבחירה אם להמשיך הלאה עם הפחדים שלנו או להפסיק אותם כאן ועכשיו.
3. המעמד הקולנועי של מ נייט – שינוי או שימור?
אין ספק שאמלאן עובר לפעמים צלקות עם ביקורות ממבקרים, אבל הוא בהחלט משאיר חותם. הוא ידוע כמישהו ששואף להתחדש, לפעמים עם תוצאה לא צפויה. יש המעריכים את היצירתיות שלו, ויש האומרים: "איפה היית?"
3.1 לסיים את הכל ברמזים פתוחים
מנחם לומר שיש משהו חביב בהשאיר את הצופים עם כאב ראש מרגש. בין אם זה היה "הכפר" ובין אם "מארוד" – הוא יודע לא מעט על טוויסטים שיגרמו לנו להתמכר!
4. הקולנוע לעידן הדיגיטלי – האבולוציה של מ נייט
היום כבר לא צריך לסחוב מבקרים לסינמה. מסניפי מסך סופר ומבקרים ש considered פניקו – שאמלאן עלה לאוויר עם "ספר של נוויל" – ולא, לא מדובר על ספרי ההיסטוריה שכולם נרדמים בהם!
4.1 ההאת המוחלט והעוצמה שגרתית
איפה הכתיבה של דיסני, ושאמלאן שיח דולר קומדיה? כי יוצר כמו שאמלאן זקוק רק לחלון בדיוק של התבססות על הכי. למרבה הצער, בתור צופים אנחנו רק חייבים לקוות שנחזיק באותה צלחת פופקורן.
5. שאלות שיכולות לעניין אתכם
- רוצים לדעת איך סצנות נבחרות נבנות?
- האם יש הבדל בין סרטים של שאמלאן לסרטים אחרים?
- מה הקטע עם המתים ועם הסרטים שלו?
- האם הוא עושה זאת בכוונה כל פעם מחדש?
- מהי יצירתו המוצלחת ביותר לדעתכם?
5.1 אל תשכחו את השאלות!
בכל מקרה, אל תשכחו להשאיר את השאלות פתוחות. זה נראה כאילו מ נייט יודע לפתוח פיות לגבי פחדים שהופכים לשאלות הרבה לפני התשובות! איזה ריין!
6. סיכום – אז מה נשאר לנו?
כשהכל נלקח בחשבון, מ נייט שאמלאן הוא לא רק יוצר קולנוע. הוא חוקר את החשיכה והפחדים שלנו, והמגעים שגורמים לנו להרגיש. כל סרט שלו לא רק מציב אותנו באותם רגעים מצחיקים שגורמים לנו לצחוק, אלא גם מציף רגשות שמאלצים אותנו להרהר על החיים שפתאום נדמה שש