חיסכון לכל ילד מתי התחיל ומה חדש?
חיסכון לכל ילד: איך להפוך את העתיד הפיננסי שלך למשחק ילדים?
כשהיינו ילדים, מי לא זוכר את הרגע שבו קיבל את הכסף הראשון שלו? מהסכום הצנוע של חמישה שקלים מהסבתא ועד הכסף הכולל של גמלאות סוף השבוע – כל הורים ביססו את הבסיס לצורך לחסוך. אז מה קורה כשחיסכון זה יוצא מהכוח אל הפועל? ומה הקטע עם "חיסכון לכל ילד"? האם זה באמת יכול לשנות את החיים? בואו נצלול לעומק הסיפור!
מאיפה כל הכיף הזה התחיל?
בשנת 2015, בישראל התחיל מהלך שמטרתו לאפשר לילדים לקבל את "חיסכון לכל ילד". הפרויקט נועד לשפר את המצב הכלכלי של משפחות צעירות ולעודד חינוך פיננסי כי למה לא להשקיע בבונוס מעניין גם בעתיד? הוא מתמקד בילדים מגיל לידה ועד גיל 18, ומתן מענק חודשי שיכול לשמש כבסיס לחיסכון בעתיד. מה זה אומר? בקצרה, הכסף בונה את ההון של הילדים שלנו – מה שיכול להיות מצוין בעיקר כשהם חוגגים את גיל 18 והחיים מתחילים!
ומה קורה בפרטיות ההורים?
ההתחלה היא לא קלה, אך יש סיבה טובה לקוות שהשיטה תתפוס. ההורים עושים את מה שהם יודעים לעשות הכי טוב – לדאוג לילדים שלהם. אז במקרה שולי המימון, ההורים יכולים להפקיד כספים נוספים על החשבון על מנת לשפר את התוצאה. מהסיבה הזו, מדובר בפרויקט של דו צדדי שההורים משתפים פעולה בו. אבל כמו בכל מהלך חדש, יש שאלות, וכמובן – קונספירציות.
5 שאלות נפוצות על חיסכון לכל ילד
- איך אני נרשם לתוכנית? תהליך ההרשמה מתבצע דרך אתר האוצר או דרך המוסדות הפיננסיים.
- מה הסכום המינימלי שאני יכול לחסוך? כל הורה יכול להפקיד לעיתים תכופות שעליה ילמדו הילדים.
- מה קורה אם לא אשים כסף בחשבון? הילדים עדיין יקבלו את המענק מהממשלה.
- האם אני יכול למשוך כספים? בהחלט, אבל כדאי לפעמיים לחשוב על כך – חשבו על התמונה הכללית!
- מה עם התשואות? זה משתלם? סך הכל, הכספים מושקעים בחשבון שיביא לכם תשואות על ההשקעה – חזון מאתגר ושמח.
למה זה כל כך חשוב לדעת על חיסכון?
האמת היא שתודעת חיסכון היא לא פשוטה בכל גיל. רבים מאיתנו לא מסבירים לילדים מה המשמעות של חסכונות, ובאיזה אופן ניתן לנהל את הכסף בצורה יעילה. חשוב לזכור שצעד ראשון יכול להיות קטן, אבל התוצאות יכולות להיות עצומות! בכל מקרה, חינוך פיננסי הוא לא משהו שצריך להאט אותנו או להרתיע אותנו – הוא אחד המפתחות לחיים פיננסיים מוצלחים.
אז מה ניתן ללמוד מהתוכנית?
- חיסכון זה לא קל – זה משחק!
- למדו את הילדים להעריך כסף!
- הציבו מטרות – לאט לאט, ועוקבים אחריהם.
ובסופו של דבר, מה שנשאר זה להרגיש שהשקענו – זה אומר שינוי של השיח. חינכו את ילדיכם לאהוב לחסוך. כי בכל לדעת, חיסכון הוא לא עוד תקציב, אלא התשובה לשאלה שמפריעה לעשרות ילדים: איך אני אקנה את המשחקים וה צעצועים שאני רוצה?
כיצד חיסכון משפיע על העתיד של הילדים?
באופן כללי, הורים שעובדים חוסכים בסופו של דבר פרקי זמן יותר קצרים ומתמודדים עם קשיים צמודים יותר בשנת הבר מצווה של הילד. כמו שאמרנו, חיסכון לכל ילד לא נועד להיות תשובה לבעיות כלכליות, אלא יותר כהשקעה לעתיד. כך שמדובר במרוץ ארוך, והיתרון המשמעותי הוא מהלך שמתחיל בגיל הופעה – יותר זמן לגדול ולהשקיע!
האם יש תועלת גם לאומה?
בוודאי, זה לא רק משפיע על הילדים אלא גם על הכלכלה שלנו. חשיבה מחודשת יכולה לשדרג את ארץ ישראל כולה לחיים פיננסיים טובים יותר, ולתמוך בכל שלב בדרך. אולי אפילו לזכות בפרס נובל לחינוך?
לסיכום: חיסכון הוא לא רק כסף!
אז איך לסכם את זה? החיסכון לכל ילד הוא לא סתם עוד תכנית של הממשלה – זהו כלי עוצמתי שבסופו של דבר משפיע על העתיד של הילדים והמגזר כולו. אם תשקלו להיכנס לעולם הזה ולהשתמש בכסף של עצמכם בצורה חכמה, תגלו שעתיד טוב מתחיל דווקא עכשיו.
אז יאללה, תכינו את הילדים שלכם, ותראו איך הכסף מתחיל לעבוד! כי אין כזה דבר חיסכון קטן – הכל מתחיל מהרגע הראשון!