עסקים ופיננסים

כמה כסף אפשר להפקיד בבנק ולמה זה משנה?

כמה כסף אפשר להפקיד בבנק? התשובות שהבנק שלכם לא רוצה שתשמעו!

עוד דבר שאתם לא יודעים על הבנקים (ואולי טוב שכך!) הוא שיש גבולות ואתגרים שלא רבים שמים עליהם את הדעת, כשהם מגיעים לחשבון הבנק שלהם. אנחנו לא מדברים רק על הכסף שצפוי להיכנס או לצאת, אלא גם על מה הסכומים המקסימליים שניתן להפקיד בבנק ולמה זה עלול להשפיע עליכם יותר ממה שחשבתם. אז שבו ברוגע, הביטו באורח החיים שלכם ונגיד שלום להנחות המיושנות!

אז כמה אפשר להפקיד בפועל?

בואו נחדד את העניין: אין באמת "כמות כסף" קבועה שאותה ניתן להפקיד בכל הבנקים בכל העולם. זה לא כמו לשים שקל במכונת ממתקים, שבוודאי שתקבלו ממתק בתגובה. להפקיד כסף בבנק נכון לכמה גורמים:

  • המדינה שבה אתם שוהים
  • סוג החשבון שלכם (ח saving, checking, etc.)
  • הבנק הספציפי שלכם
  • ו… סודיות – כן, צריך קצת סודיות!

בנקאות במדינות שונות?

במדינות רבות יש חוקים והגבלות שונים. למשל, אם תחליטו להפקיד סכום מאוד גבוה במדינת ישראל, הבנק בהחלט יתחיל לשאול שאלות. אולי אפילו ישלחו אתכם לטיפול פסיכולוגי. אז מה הם הסכומים שהם יתחילו לדגל ולטפח?

  • בארצות הברית: מגבלת הפקדה יכולה להיות עד 10,000 דולר מבלי להפעיל את כל השעון האדום של המס.
  • בגרמניה: כל סכום מעל 15,000 יורו ידרוש מכם להסביר את מקור הכסף.
  • ובישראל: מס הכנסה פוסע בעדינות על 50,000 שקל.

כיצד הבנק רואה את הכסף שלכם? מה הסוד הכמוס?

הבנקים לא רק שומרים על הכסף שלכם שהם שומרים עליו, אלא גם מוכרים אותו לכל מיני גופים כמו למשל חברות ביטוח ואחרים. אומנם לא תמצאו את הכסף שלכם משקר את עצמו לחדשות, אבל זה לגמרי מה שקורה.

הבנק מתייחס לכסף שלכם כאל מנוע לגרות את השוק. ייתכן שהבנק שלכם יציע לכם שירותי השקעה אוטומטיים שכמובן יבואו עם עמלות נוספות. אז האם זה שווה? התשובה לא תמיד פשוטה.

עלינו לדאוג לכספנו, או שהבנק כבר דואג לזה?

תשאירו את עצמכם פתוחים לשינויים, כי השוק הוא כמו ג'ונגל. כל יום כולם במאבק על כסף והם לא מתביישים לעשות את זה בשיטה של חוטף. אז דברו עם הבנק שלכם, שאלו שאלות. כי אתם יודעים מה? הידע הוא הכוח!

שאלות שחייבים לשאול!

  • מה קורה אם אני אפקיד יותר מהגבול המותר? הבנקים בדרך כלל ידרשו ממכם להסביר את מקור הכסף.
  • האם זה אפשרי לפתוח חשבון בנק בלי להפקיד כסף בכלל? בהחלט! אבל אולי כדאי לשים לפחות כמה שקלים כדי לא להרגיש כמו אחד שפשוט עבר ליד הבנק.
  • מה קורה אם אני רוצה למשוך את כל הכסף שלי בבת אחת? תתכוננו לחכות בתור – הבנק לא מתכוון לתת לכם לשים מאחור את החלומות שלכם!
  • האם יש לי אשמה על הוצאות שלי? לא בהכרח – הבנק לא שוטר, אבל חשוב לעקוב!
  • למה כדאי לי לשמור על קשר עם מנהל הבנק? כי גם הם יכולים להוות ידיד, ואם אתם עושים עסקים גדולים – טוב להכיר אנשים.

אז מה לעשות עם כל הכסף הזה?

בשורה התחתונה, אם יש לכם שפע של כסף בבנק – אתם יכולים להיות בטוחים שהבנק בהחלט ירצה להתפנק עליכם ולתבל את התפיסה כלפי השקעות. אל תתנו להם לבלבל אתכם.

תשקלו השקעות בעצמכם. גם אם זה אומר לקנות מניות שקשורות לחיות מחמד, פלאי הלבשה או אפילו הבורסה של בנקאות!

לסיכום – לא הכל כמו שזה נראה!

העולם הפיננסי הוא כמו משחק קלפים – יש שחקנים, יש טקטיקות, ולעיתים תכופות יש קלפים שלא עולים בידיים שלנו. לכן, חשוב להיות סבלניים ומחושבים. אל תשתגעו על הכסף שלכם, תאהבו אותו!

נכון, יש עוד הרבה מידע לדעת על כסף והפקדות, אבל עשו זאת עם חוש הומור! הרי המטרה שלנו היא לא להסתובב עם פנים חמוצות בבנק, אלא להרגיש כמו מדענים במעבדה כשהם מרגיעים לתוך הפתח את הפלנטות שהם מיד מגלים.

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button