אינטרנט

שישה ציוצים שעלו למשתמשי טוויטר במשרות שלהם

צייצת – פוטרת. או שתקדישו קצת יותר מחשבה למה שאתם משחררים לעולם. הנה כמה דוגמאות לכאלה שלא עשו את זה נכון.

יש אנשים שאף פעם לא לומדים, למשל אלה שלא הפנימו שיש הבדל עצום בין פליטת מקלדת במדיה החברתית לבין פליטת פה בשיחה פנים אל פנים. לטעות מהסוג הראשון יש את הפוטנציאל לא להיעלם לעולם, גם אם בדיעבד תצטערו עליה מאוד או תמחקו אותה מהפרופילים וצירי הזמן שלכם.

הבעיה עם המדיה החברתית היא, שמפתה מאוד להפוך אותה למקום לשחרור קיטור ופריקת תסכולים, גם כאלה שקשורים למקום העבודה. אולי בעיקר כאלה שקשורים למקום העבודה, אם המשרה כוללת שעות רבות מול המחשב וזמן מצומצם במהלך השבוע לשיחות עם חברים. הנה שש דוגמאות של "צייצת – פוטרת" שנאספו על ידי האתר Human Resources.

 תלוש המשכורת השמנמן

ב-2009 הוצעה לקונור ריילי משרה בחברת Cisco. כמו רבים אחרים במצב שכזה, ריילי התרגשה והחליטה לצייץ. היא לא הקדישה מספיק מחשבה לציוץ והזכירה "תלוש משכורת שמנמן" אבל גם שהיא "שונאת את העבודה." מועסק אחר בסיסקו שקרא את ציוץ הביש העביר אותו הלאה אל מנהל הגיוס, והתוצאה: ריילי איבדה את המשרה עוד לפני שהחלה בה.

שקרייזלר לכו להז…

מישהו שהייתה לו גישה לחשבון הטוויטר של חברת קרייזלר (@ChryslerAutos), שלח השנה את הציוץ הבא: אירוני בעיני שדטרויט נחשבת ל-Motorcity, אבל הנהיגה של כולם פה מזוינת." בהתחלה החברה טענה שחשבון הטוויטר שלה נפרץ, אך בהמשך הודתה שהציוץ שייך לעובד בסוכנות המדיה שמנהלת את החשבון של קרייזלר. אותו עובד פוטר כמובן.

"פוטרתי בגלל טוויטר"

טים, או @Traphik, מלצר במסעדת פיצה בקליפורניה, שלך הודעה לחשבון הטוויטר של המעסיק שלו והתלונן על המדים החדשים. טים כתב ש"חולצות כפתורים שחורות הן חרא מפגר שחבל על הזמן!!!". אתם מנחשים כבר איך הגיבה הנהלת המסעדה ומי כבר לא מגיש פיצה ללקוחות. טים לא נשאר חייב ופרסם סרטון משעשע והיפראקטיבי למדי על פרשת פיטוריו שהחלה בטוויטר. חפשו את Twitter Got Me Fired!!!

הבדרן חסר הרגישות

הקומיקאי גילברט גוטפריד ידוע בחוסר הטקט שלו, אבל ציוץ שפרסם היה כבר יותר מדי עבור חברת הביטוח Aflac ששימש כמדובב האווז שהוא הסמל המסחרי שלה. הציוץ היה בדיחת צונאמי שאמרה: "בדיוק נפרדתי מהחברה שלי, אבל כמו שהיפנים אומרים, עוד מעט תצוף לכאן אחת אחרת." הבדיחה לא הצחיקה אף אחד, בעיקר מכיוון שפורסמה זמן קצר לאחר האסון. האווז של Aflac נאלץ להישמע מאז בקול אחר.

חיבת יתר למנהיג החיזבאללה

ב-2010 אוקטביה נאסר, ראש דסק המזרח התיכון ברשת CNN, נאלצה לעזוב את הערוץ לאחר שפרסמה ציוץ שבו אמרה שהיא "מכבדת" את אחד ממנהיגי חיזבאללה שהלכו לעולמם. "אני מצטערת לשמוע על מותו של סייד מוחמד חוסיין פדלאללה… אחד מענקי החיזבאללה שאני מכבדת מאוד," כתבה נאסר. הדברים לא מצאו חן בעיני מנהלי הרשת שהודיעו שהחליטו פה אחד שנאסר צריכה לעזוב את תפקידה. על פי העיתונות היא קיבלה זאת בהבנה.

המורה הלא ראויה

קארלי מק'קיני, מורה למתמטיקה בבית ספר בדנוור, עזבה את משרתה לאחר שהתברר שהיא מפרסמת בטוויטר תמונות בלתי הולמות, ביניהן בערום חלקי, וכן הערות בלתי הולמות. לפעמים היא כתבה על עצמה, לפעמים על התלמידים שלה, ובעיקר היא כתבה על סמים. לדוגמה, לצד תמונה שלה מפריחה עננת עשן סמיכה כתבה מק'קיני "איזה יום תחת… לא יכולה לחכות כבר לגלגל משהו אחרי בית ספר." אין לנו מושג לאן היא התגלגלה מאז.

מאמרים וטיפים נוספים מתחום האינטרנט? ליחצו כאן >>

 

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button