עסקים ופיננסים

איך להשקיע במניות בדרך החכמה והמאוחרת?

איך להשקיע במניות? המדריך שלא תמצאו בספרים משעממים!

אז החלטתם להצטרף לשורות השוק ההון. מזל טוב! אתם בדרך לאחד התהליכים הכי מעניינים, אך לפעמים גם הכי מבלבלים בעולם. כולם מדברים על מניות, ורבים מכם שואלים את עצמם: "איך לעזאזל מתחילים?" אל תדאגו, אנחנו כאן כדי לעשות סדר בדברים ולשים לכם את הבובות על השולחן. בואו נתחיל!

מה זה בכלל מניות? (שאלת מיליון הדולר)

בשפת העם, מניה זה כמו קטנה מהחברה. כשאתם קונים מניה, אתם בעצם קונים רבע מהחבר'ה שלא הצליחו ללוות כסף מהמשפחה. אם החברה פורחת, אתם חוגגים. אם לא, אה… טוב, חשבתם על תחביב חדש?

האם יש באמת סוד להשקעה במניות?

אם מישהו אומר לכם שיש סוד, הוא כנראה מוכר לכם משהו. השקעה במניות היא לא מרכז נחמד ללבוש את החליפה כמו בעונות האהובות עליכם או לחכות לתור שלכם מול ברמנית המשקאות. מדובר בתהליך שמצריך סבלנות, ידע, ואולי אפילו יותר מהכל – קצת מזל. אז מה הייתם רוצים לדעת? תנו לי כמה שאלות:

  • מהי המניה הכי משתלמת? תלוי במי שואל ובכמה אתם מוכנים להמר!
  • האם כדאי לקנות מניות של חברות טכנולוגיה? אם אתם אוהבים להיות על הקצה, אז כן!
  • כמה כסף צריך כדי להתחיל? פחות ממה שאתם חושבים – ישנם מקומות לשקול השקעות של סכומים קטנים.
  • האם צריך לדעת בחשמטריקה? לא, אבל טבלה אקסל לא תזיק!
  • מה עושים אם המניה יורדת? לא מדברים עליה בחגיגות משפחתיות!

שלב ראשון: הכנה נפשית (אין תוכנית טובה בלי מבוא)!

לפני שאתם זורקים את הכסף שלכם על מניות כמו שאתם זורקים פופקורן בקולנוע, חשוב להתארגן בראש. הגייסו את החשיבה האסטרטגית! השקעה במניות יכולה להיות כמו רכיבה על הר געש: יש עליות, ירידות והרבה עשן. איך כדאי להיערך? תשתדלו להכיר את הסיכונים, כמו אותם אנשים שתמיד ימצאו את הדרך לשים את קטלוג חשמל בכל מקום.

שלב שני: חקר השוק (החלק הכיפי!)

עכשיו זה הזמן לצאת לשטח. יש המון מידע שניתן למצוא, טבלאות, גרפים ומערכות ניתוח. תתחילו לחפור!

לקרוא וללמוד

חפשו חדשות על חברות, קריאו דוחות כספיים (כן, אני יודע, זה נורא משעמם – אבל אתם חייבים!) וגם בדקו תגובות של משקיעים אחרים. חשוב להבין איך החברה מתנהלת. אם הדו"ח שלה דומה לרומן של סופרת לא מוכרת, יכול להיות שהיא לא הכי שווה את הכסף שלכם.

אם כולם מתלהבים, תיזהרו!

ששרת דעת רוב הקהל יכולה להתגלות כמלכודת. כשכולם רצים אחרי המנייה של טכנולוגיה חדשה, כל מה שאני יכול להציע זה להיזהר כמו שאתם עושים באירועים חברתיים – בואו לא נסיים עם כשלון פומבי.

שלב שלישי: פתיחת חשבון אצל ברוקר (הלא הוא ה'שדכן')

כדי למשוך את המניות שלכם, אתם זקוקים לברוקר, זה שיחבד את הפסדים שלכם שמעולם לא התכוונתם אליהם (אבל הגיעו!) והרווחים שאותם גם לא תכננתם. ישנם ברוקרים עם עמלות נמוכות, ברוקרים אונליין, וברוקרים ישנים בסגנון" מה קורה היום, ילדי?". קראו עליהם ודאו שאתם בוחרים את המתאים לכם.

שלב רביעי: הצבת מטרות (קצת השקפת עולם כדי להשקיע!)

חברה, השוק לא מצפה שתשקיעו בכל מה שבא לכם. קודם כל: מה המטרה שלכם? לחסוך לפנסיה? לקנות את הווילה על החוף? כשאתם קובעים את המטרה שלכם, אתם מקנים לכסף שלכם משמעות. כלומר, בלי מטרות תשתעשעו אה.. כמו סוס חסר כיוון.

אמצעי שיפור ביצועים

כדי לשמור על הביצועים של תיק ההשקעות שלכם, התעדכנו באופן קבוע, ומדי פעם עשו בדיקות עומק. תקפידו על גיוון – אל תיתקעו רק עם אפל או גוגל! לשלב מניות מתחומים שונים בהחלט יכול להקטין את הסיכון.

האם כדאי לנסות את הגיידמים הללו לבד? (שאלת השאלות!)

תשובה קצרה: תלוי! אם אתם אנשים עם סבלנות ויכולת ללמוד, ייתכן מאוד שאתם תצליחו. אם לא, אולי עדיף להשקיע בלימוד על השקעות באמצעות מומחה או קבוצות השקעה.

שלב חמישי: התמודדות עם ירידות (קאונטר סטרייק!)

וזה קורה – המניה יורדת. מה עושים? כמו שאמרו השכנה שלכם: "לא להיכנס לפניקה!" בעסקי ההשקעות ככל שצריך יותר סבלנות ויודע-שאולי מאפיינים את היכולת שלכם כמשקיעים טובים. זכרו: השקעה נכונה היא ספיראלה – יש בה עליות וירידות.

סיכום: האם זה שווה את זה? (מוכנים להסתחרי בכל זאת?)

בין אם זה היה לעודד את עצמכם לצלול מתחת למים עמוקים או סתם

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button