פרילנסר? כך תערוך את קורות החיים שלך
האם אי פעם הקשבת למישהו מספר סיפור, תוך כדי ברבורים אינסופיים וזריקת פרטים לא רלוונטיים, עד לנקודה שהסיפור הלך לאיבוד? ובכן, אתה לא צריך לעשות את טעות הזאת עם קורות החיים שלך.בעולם הפרילנס ובכלל אפשר לראות מועמדים שכוללים כל פיסה של ניסיון שהיה להם בכל תחום שהם עבדו בו אי פעם, כך שהם נראים כבעלי יכולות בהרבה תחומים, אבל לא מומחים באמת באף אחד מהם. מעשית זה רק מקשה על המעסיק למצוא ולבחור את המועמד המתאים ביותר לתפקיד.
מה שהפרילנסרים האלה לא מבינים הוא שבשוק העבודה התחרותי של היום, זה שאנשים שמבינים קצת בהרבה תחומים הם לא מצרך נדיר. במקום זאת, מעסיקים מחפשים אנשים עם נסיון וכישורים מוגדרים מאוד בשביל לעשות עבודה מהבית ספציפית.
מחפשים עבודה מהבית? היכנסו למידע נוסף >>
ככל שאתה יכול למקד יותר את קורות החיים שלך לדרישות של החברה שפוטנציאלית רוצה להעסיק אותך, ככה הסיכויים שלך לקבל את העבודה יהיו גבוהים יותר. אם הם יראו אותך כמי שמוכן לעשות כל עבודה, הם כנראה יוותרו עליך. בתקופת מיתון, פשוט אין מספיק מקום תחת תקרת השכר לעובדים מהסוג הזה. למעסיקים יש תפקידים מאוד ספציפיים שהם צריכים לאייש, שדורשים כישורים, סט יכולות וידע מעמיק בתחום ספציפי. פרילנסר, עליך להראות להם שאתה בדיוק מה שהם מחפשים.
עבור על קורות החיים שלך וסנן כל הישג או ניסיון שלא נוגע ישירות לתפקיד עצמו. לאחר מכן השתמש במקום שהתפנה בשביל להרחיב ולפרט על היכולות שהמעסיק ביקש בהצעת העבודה.
בזמן שאתה עושה את זה, כדי לחשוב האם התפקיד הזה אכן מתאים לכישורים והיכולות שלך. יהיה חכם מצידך להשקיע את מאמצי חיפוש העבודה שלך באותם מעסיקים שמחפשים מישהו בדיוק כמוך.
זה אולי נראה כלא יעיל במיוחד להסיר חלק מהניסיון והמיומנויות שהרווחתם בעבודה קשה מקורות החיים שלך. אבל למה לך להסתכן בכך שהאיכויות שהמעסיק כן מחפש, ילכו לאיבוד בהרים של מלל שהוא, ובכן, לא מתעניין בהם? חדד את קורות החיים בשביל להגדיל את סיכוי ההצלחה שלך.