השוואת מחירי טלוויזיה
מי זוכר היום את הימים בהם היה ערוץ טלוויזיה אחד ששידר מהבוקר עד הלילה והיה לו 90 אחוז רייטינג? מי זוכר היום גם את הימים שהיו כבלים עם כמה ערוצים מהעולם וזהו? במרחק של זמן מדובר על ימים כל כך רחוקים, כאילו מדובר בעולם אחר.
השפע שחברות HOT ו-YES מציעות לנו בכבלים ובלווין, לצד ערוצי הטלוויזיה המסחריים הרבים שיש על המרקע שלנו, וכל זה עוד לפני שדיברנו על אפשרויות הצפייה מהאינטרנט, מביאות לידי הכרה שעומדות בפנינו כיום אפשרויות צפייה רבות, אנחנו בסך הכל צריכים לבחור מה מתאים לנו. בשביל זה בדיוק יש אתרי השוואת מחירי טלוויזיה.
הרעיון של אתרים אלו הוא מאוד פשוט, אנחנו יכולים לבדוק מה מציעים לנו שני הספקים הגדולים, הוט ויס, להשוות בין ההצעות שלהם ולבחור במה שמתאים לנו. לשתי החברות יש אינטרס להציג מידע אמין ומדויק על מנת שהגולשים יבחרו בהצעה שלהן ולא בהצעה הנגדית.
אתרי השוואת מחירי טלוויזיה מציעים לנו למעשה אפשרות לבחון הצעה מול הצעה, לעשות השוואה לא רק בכל הקשור למחיר אלא גם לצדדים אחרים, למשל, בכל הקשור למספר הערוצים, מספר הממירים בבית, אופי השירות, מבצעים לפלטפורמות תקשורתיות אחרות ועוד. כלומר במסגרת אתרי השוואת מחירים של ספקי טלוויזיה אנחנו מקבלים מידע מקיף ורחב שלא קשור רק למחירים אלא מעבר לכך.
כיצד עושים השוואה בצורה טובה
בשביל לעשות השוואה בצורה טובה, יש לבחון חבילה מול חבילה. אם בחרנו נגיד חבילת ספורט, אז עלינו לבדוק מה מציע לנו כל ספק מבחינת כמות הערוצים והאיכות שלהם. מאחר ומדובר בערוצים שמשדרים משחקים בלייב, רצוי לבדוק גם מה כל ערוץ משדר, איזו ליגות הוא יכול לשדר כי הן נמצאות בזכויות השידור שלו ואילו ליגות הוא מנוע מלשדר.
אם אנחנו מדברים על ערוצי סרטים, אז חשוב לבחור את הכמות של הערוצים וכן לבחון האם יש הבדלים מהותיים בסוג הסרטים. כאן קשה יותר לזהות מגמות, מאחר וכל ערוץ נוהג לרכוש במהלך השנים סרטים שונים לשידור.
נקודה חשובה היא לבדוק האם הספק מציע לנו חבילת VOD ומה היא כוללת והאם הממיר שלו מקליט ועד כמה תוכניות ניתן להקליט.
אחרי שבדקנו את כל זה, נותר לנו לבדוק מה המחירים שמציעים לנו, איזה סוג שירות נותנים לנו והאם אנחנו מקבלים אפשרות להתקין ממיר בכל טלוויזיה בבית. ההצעה הטובה ביותר תזכה כמובן.