דיודות
למרבית הציבור, המילה דיודות איננה מוכרת, הן בגלל שרוב הציבור לא מתעסק באלקטרוניקה או בחשמל והן בגלל שאין שימוש נרחב באלמנט זה מחוץ לעולם האלקטרוני. אך מי שכן מתעסק בו או מי שלומד את התחום, מכיר את היטב את הנושא, מכיר היטב כיצד להתעסק עם דיודות, מה הן אמורות לעשות, כיצד משתמשים בהן ומה בכלל המטרה שלהן.
דיודות הן למעשה רכיב אלקטרוני הכולל שני חיבורים, אשר פועלים כשסתומים חד כיוונים, אשר מאפשרים זרימה של חשמל בכיוון אחד. אנחנו נראה את הכיוון באמצעות סימון של חץ עם קו אנכי. השימוש בדיודות נעשה, כאמור, במגוון רחב של תחומים שמתעסקים באלקטרוניקה וחשמל, באופן טבעי נוכל לראות את זה בכל מה שקשור לייצור מחשבים, טלוויזיות, מוצרים חשמליים לבית ולעסק, כלי רכב ועוד.
כל מי שלומד חשמל ואלקטרוניקה לומד על דיודות, כולל על גשרי דיודות, וכיצד אפשר גם לפשט וגם להרחיב את השימוש במושג זה. מי שלומד על הנושא, לומד, מן הסתם, על כל מה שקשור לזרמים, כולל זרמי זליגה שיוצרת הדיודה וזרמים אחרים, וכן על יכולת העברה של הדיודה והגדלת המתח.
אנחנו יכולים למצוא מגוון רחב של מטרות ותפקידים לדיודות, בין אם כאלה שאמורות לעזור בתהליכי הולכה למחצה, תהליכי פריצה מבוקרים, חשיפה ועוד. לכן אנחנו נמצא שורה של דיודות ולא רק דיודה אחת, על פי שכולן מתבססות על אותו רעיון. כמו כן אנחנו יכולים למצוא דיודות שמתאימות להפעלה במתח נמוך וכן להפעלה במתח גבוה. כמובן בכל אחד מהמקרי, זה על פי הצורך.
צריך לומר, עם הזמן השימוש בדיודות הלך והתרחב, כך למשל, היום אנחנו יכולים למצוא דיודות גם בחיישני תנועה, שלט רחוק, עכברים אופטיים ועד. ככל שניתן להשתמש בדיודות אז נעשה בהם שימוש בגלל הייחודיות והאפקטיביות שלהם.
ניתן למצוא דיודות בחנויות רבות שמוכרות מוצרים אלקטרוניים וכן בחנויות שמשווקות חומרי בניין או חומרי תעשייה. אם רוצים להשתמש בדיודות ולהתקין אותן, אז מן הסתם רצוי לדעת מה לקנות ולא פחות חשוב, כיצד בדיוק אנחנו אמורים לעשות את זה.