כבלים תת ימיים למטרות שונות
בשנים האחרונות אנחנו שומעים יותר ויותר על שימוש בכבלים תת ימיים למטרות שונות. מדובר על כבלים שמניחות חברות גדולות בתחום התשתיות לצרכים שונים, אשר עליהם נלמד מיד וכן גם נסביר מדוע הנחת כבל תת ימי זה הרבה יותר פרקטי ונכון מאשר כבלים על הקרקע.
השימוש בכבלים תת ימיים הוא יחסית חדש, גם בגלל שהטכנולוגיה מאפשרת זאת וכן בגלל עלייה במודעות לכל נושא שמירה על הסביבה אך גם שמירה על הנוף. אחת הבעיות ממנה סבלנו במשך שנים רבות (אנחנו עדים לה בישראל ביתר שאת, למשל בדוגמא של עמודי חשמל על הקרקע) היא שכבלים או עמודים פוגעים בנוף, לעיתים מדובר בפגיעה קלה שניתנת לשינוי בהנחה ואפשר להסיר את הכבל ולהכניסו מתחת לאדמה או מתחת למים, ולעיתים מדובר בפגיעה בלתי ניתנת לתיקון, מאחר ושינינו את מתווה הנוף בשביל שנוכל להניח את אותו צינור וכעת אי אפשר להחזיר את הנוף לקדמותו.
השימוש בכבלים תת ימיים נעשה כפי שאמרנו לצרכים שונים. מדובר על כבלים שמעבירים קווי חשמל, קווי גז ונפט, סיבים אופטיים לצורך תקשורת, קווי תקשורת בכלל וכן לצרכים ימיים, למשל משאבות לאספקת מים, מערכות ניקוז, מערכות הגברת לחץ ועוד. מדובר על כבלים אשר ניתן להניח אותם בתוך אגמים, נהרות, נחלים וכמובן בחופי ים. כמו כן ניתן להניח כבלים תת ימיים קטנים בתוך בריכות חקלאיות או בריכות אחרות, במידת הצורך.
כפי שציינו השימוש בכבלים תת ימיים נעשה מסיבות שונות. השימוש בהם נעשה לא רק בשביל לא לפגוע בנוף, דבר שהוא כמובן חשוב מאוד אלא פעמים רבות זה נעשה כך מאחר ואין אפשרות אחרת מבחינה פיזית. למשל אם אנחנו מעבירים כבל ממדינה למדינה, אז אין ברירה לפעמים אלא לעשות את זה בתוך ים שמפריד ביניהן.מדובר בתהליך ארוך ולא פשוט. כמו כן הנחת כבלים תת ימיים היא הרבה יותר בטוחה מאשר הנחת כבלים על הקרקע. בימים בהם אנחנו עדים לפעולות טרור שונות שנעשות לא רק כלפי אנשים אלא גם כלפי מוצרים ציבוריים כגון מתקני גז ונפט, אז הכבלים שנמצאים מתחת לאדמה חסינים במידה מסוימת מפעולות אלו.
מלבד זאת הנחת כבל תת ימי הוא הרבה יותר נכון מאשר הנחת כבל על פני האדמה. הדוגמא הטובה לכך היא בימי סערות, אז הכבל על פני האדמה סופג מכות ועבודתו עלול להשתבש, לעומת זאת כבל תת ימי הוא מוגן וחסין מפני סערות או השפעות אחרות של מזג אוויר.