באילו מקרים צריך רישיון לרחפן?
בשנים האחרונות ניתן לראות עוד ועוד רחפנים מרחפים להם מעלינו. כשהשימוש בהם פרטי ולמטרות הנאה בלבד אין צורך ברישיון. הפעלת רחפן למטרה מסחרית, לעומת זאת, כן מחייבת קבלת היתר. תהליך קבלת רישיון לרחפן הוא יחסית פשוט, וישנם מקרים רבים שבהם כדאי לעבור אותו.
צילום אירועים
צילום אירועים – פרטיים או עסקיים – בעזרת רחפן מייצר קטעי וידאו מרהיבים. לא מפתיע לגלות שהביקוש לשירות הזה נמצא במגמת עלייה משמעותית. חשוב להדגיש שהפעלת רחפן באירועים מחייבת מיומנות ספציפית, וכי ללא רישיון רלוונטי זוהי עבירה על החוק.
באופן דומה כדי לצלם הופעות חיות גם כן נדרש רישיון לרחפן. גם במסגרת צילומי פרסומות נעשה שימוש נרחב ברחפנים, וכמובן שגם למטרה זו יש צורך להצטייד בהיתר הרלוונטי.
צילום פרויקטים בתחום הבנייה
שימוש מסחרי אחר שהולך והופך נפוץ יותר ויותר הוא צילום פרויקטים בתחום הבנייה בעזרת רחפנים. גם במקרה זה הפעלת הרחפן, גם אם בבסיס מדובר בפעולה פשוטה יחסית ואינטואיטיבית, מחייבת קבלת רישיון.
אחד התנאים הבסיסיים לקבלת הרישיון הוא צבירת 7 שעות של הטסת רחפן בהתאם לתקנות (שקובעת רשות התעופה האזרחית), וכמו כן נדרשת בקיאות לגבי הידע התאורטי הרלוונטי בתחום.
אגב, יותר ויותר חברות מנסות להיכנס לתחום השילוח באמצעות רחפנים. בשלב הזה מדובר אמנם בפיילוטים בלבד, אבל לפי כל הסימנים מדובר בהצלחה של ממש, כך שסביר להניח שגם שירות זה יהפוך לרווח מאוד בשנים הקרובות.
איך מוציאים רישיון לרחפן?
רישיון לרחפן ניתן ע"י רשות התעופה האזרחית. השלב הראשון הוא קבלת רישיון מטיס, כשלמעשה ישנם 2 סוגים של רישיונות – האחד מוגבל לרחפנים במשקל של עד 4 ק"ג והשני מאפשר גם הטסת רחפנים שמשקלם הוא עד 25 ק"ג. בנוסף יש לבצע רישוי של הרחפן עצמו – אם כי עבור חלק גדול מסוגי הרחפנים, ובפרט אלה שהם מוצרי מדף שלא בוצעו בהם שינויים, ישנו פטור מרישיון זה.
על-מנת לקבל רישיון מטיס יש לעבור מבחן עיוני ומבחן מעשי. קורס הכנה שמציעות חברות המתמחות בתחום ובהן למשל פריפלייט, יעזור לכם לעבור את המבחנים בהצלחה ובזמן קצר.