כללי

כללים לכתיבת עבודה סמינריונית

רוצים לכתוב את העבודה הסמינריונית שלכם ולדעת שיש סיכוי גבוה שתקבלו את הציון שאתם מקווים לו? אם תקפידו לעקוב אחר הכללים לכתיבת עבודה סמינריונית (ראו כאן), זה יעשה הבדל של ממש ביכולת שלכם לכתוב את העבודה כנדרש. תזכרו שאם עוקבים אחר הכללים, הכול הופך להיות פשוט יותר.

  • נושא לעבודה – עליכם לבחור נושא שמעניין אתכם מצד אחד, אך שיהיה לכם מספיק זמן כדי להעמיק בו במסגרת הזמן הקצוב לכם, כך שתוכלו לכתוב עבודה שתהיה מעמיקה דיו.
  • היקף עבודה – על העבודה להיות בין 20 ל – 25 עמודים לכל הפחות וכמובן שגם להכיל תוכן שיהיה מעמיק ולא רק כזה שנמרח עמוד אחר עמוד.
  • מבוא – במהלך המבוא תוכלו להציג את הבעיה שאודותיה אתם מתכוונים לדון ועל הדרך להעלות את הפתרונות הרלוונטיים בקצרה, כאשר בהמשך תוכלו להרחיב עליהם.
  • גוף העבודה – במהלך גוף העבודה תצטרכו להרחיב אודות השאלה שלגביה אתם דנים, הבעיות שצצות בגללה, הפתרונות שעשויים לעזור וקשיים שעלולים להתגלות בדרך.
  • ביבליוגרפיה – חשוב מאוד בכל עבודה סמינריונית לרשום רשימה מלאה של כל מקורות המידע שבהם נעזרתם כדי לכתוב את העבודה שלכם.

כאשר אתם באים לכתוב את העבודה, לצד התייחסות לכללים של האוניברסיטה או המכללה, אתם צריכים גם להביא בחשבון את הדרך שבה אתם כותבים את העבודה מבחינת העומק, רמת הכתיבה וכמובן שגם העניין שהבעיה עשויה לעורר.

אם אתם רוצים להיות בטוחים שאתם הולכים בכיוון הנכון עם כתיבת העבודה, אל תהססו לקחת השראה מעבודות מוצלחת בנושאים שדומים לאלו שאתם מתכוונים לדון בהם. זה יעזור לכם להבין טוב יותר במה לבחור ואיך בדיוק אמורה להיראות עבודה מוצלחת. זה ללא ספק משהו שיוכל להקל עליכם רבות את ההחלטה. ראו דוגמא של כתיבה סמינריונית באתר סילבוס!

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button