כללי

תאורת לדים – כל מה שצריך לדעת על תאורה חסכנית במיוחד

תאורת לד נחשבת לאחת מהתאורות החסכניות שישנן כיום. התאורה הפכה פופולאריות במקומות רבים – בבתים פרטיים, מסעדות, אולמות, חצרות ועוד, זאת בשל התאורה המיוחדת והחסכנית שהיא מספקת. אז מה כדאי שנדע על תאורת לד?

ההיסטוריה של תאורת לד

תאורת לד היא תאורה שפותחה לראשונה בשנות בשישים על ידי חברת ג'נרל אלקטריק. בתחילה, השימושים של התאורה היו רק לצורך אלקטרוניקה והיא הותקנה בצגים שונים לצורך סימונים, כמו להארת שעונים, מחשבונים, שלטי חוצות ועוד. השימוש היה נוח לצרכים אלה משום שלצורך הפעלת התאורה לא היה צורך בכבל חשמלי או גז.

מהו המבנה של תאורת לדים?

תאורת לדים היא תאורה המופעלת על ידי התקן אלקטרוני. ההתקן מזרים זרם חשמלי לכיוון אחד בלבד שיוצר אור. החיבורים של תאורת לדים שונים מחיבורי תאורה רגילה, והם מכילים מטען חיובי המסומן באות P. החומר השני ממנו עשויה התאורה מסומן באות N והוא מכיל מטען שלילי. הניעות של שני החומרים יוצרים את האור החסכני שמייצרת תאורת לד.

תאורת לד כיום

בשלהי שנות התשעים החלו להיות תאורת הלד להיות פופולאריות בשל החיסכון שבהן, ההתאמה למגוון צרכים, וייצור נורות לד לשימוש פרטי ומסחרי בגוונים שונים. הגוונים של נורות הלד הינם: צהוב לבן, ירוק ואדום. תאורות לד נחשבות מעט יקרות יותר מנורות חשמל רגילות, אך הם חסכוניות בטווח הרחוק והן מחזיקות מעמד לאורך 50 אלף שעות.

מה זה אומר בכלל תאורת לדים?

תאורת לד או בשימוש הלועזי שלה LED, פירושה Light emitting diode. התאורה יכולה להפיץ אור גדול בחלל קטן, והיא מעולה לעיצוב באמצעות תאורה והדגשת אלמנטים שונים במבנה ומחוצה לו. נורות הלד מחזיקות מעמד לאורך 15 שנים בממוצע – הישג חסר תקדים בתחום התאורה.

כיום, תאורת הלד נמצאת בכל מקום ומעוצבת כתאורה גדולה, קטנה ובינונית. בנוסף, התאורה נחשבת ידידותית לסביבה משום שהיא לא מונעת על חשמל או גז, ובכך היא מונעת זיהום אוויר. את התאורה ניתן להדליק פעמים רבות, ותאורת לדים נחשבת מהתאורות החזקות והעמידות שקיימות.

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button