כללי

קורא שבבים של בעלי חיים

החל משנת 2004 חייב כל כלב להיות מסומן בשבב אלקטרוני, מדובר בשבב שכל כלב אשר נמצא תחת השגחה של בעליו להחזיק שבב כזה. כלב שאינו מחזיק שבב שכזה יכול להיחשב לכלב משוטט ואז ייתכן ויאספו אותו לאחת מהכלביות העירוניות בעיר.

שבב אלקטרוני הוא למעשה מוצר בגודל של גרגיר אורז, לא יותר מזה, אשר מוחדר מתחת לעור באמצעות זריקה. בדרך כלל הוא מוזרק לכלב החל מגיל 3 חודשים עם חיסון הכלבת הראשון. לשבב יש מספר ברקוד, מספרים ואותיות, אשר ניתן לקרוא אותם וכך אפשר לדעת למי שייך הכלב, בן כמה הוא ומה מצבו הרפואי. יש לציין שאם אתם רוצים לצאת מהארץ עם הכלב שלכם, אתם חייבים לשים שבב שכן גם בחו"ל קיימת חובה שלכל כלב יהיה שבב.

מאחר ווטרינרים צריכים להיות מסוגלים לקרוא את השבבים, אז הם צריכים קורא שבבים. קורא צריך יכול להגיע בצורות שונות. הרעיון הבסיסי הוא שהקורא יהיה אוניברסאלי, כלומר כזה שיוכל לקרוא כל שבב, רצוי שהוא יוכל לקרוא בטווחים שונים, כך שלא תהיה חובה להתקרב לכלב לגמרי, בדרך כלל מדובר על טווחים של עד מטר. ברוב המקרים הכלב לא מפריע לקריאת השבב, אך במידה וכן מוטב להשתמש בקורא שבבים חזק ועמיד.

השימוש בקורא שבבים הוא משמעותי, מאחר ורק באמצעותו אפשר לדעת בוודאות האם יש לכלב שבב או לא. במידה ויש לו שבב אז אפשר לטפל בו בצורה רגילה ואין שום בעיה, במידה ואין, אז ייתכן שהבעלים שלו ייקנס, אך כמו שציינו, אם לא מוצאים את בעליו ואין מי שמבקש אותו, הרי שהכלב יישלח לכלבייה והם יחליטו כיצד לנהוג אותו.

כיום לא מעט כלבים שנמסרים לאימוץ, נמסרים שיש להם כבר שבב, זאת מתוך כוונה שלא לסמוך על הבעלים שידאג לכך אלא למסור אותם מחוסנים בכלבת ועם שבב. אך במקרה ולא כך המצב, הרי שיש לדאוג באופן מיידי שיהיה לו שבב כזה.

לגבי קורא שבבים, הרי שמן הסתם רק מי שעובד עם כלבים חשוב שיהיה לו קורא כזה, מוטב שזה יהיה קורא איכותי וחדיש, כזה שניתן להשתמש בו גם באופן חשמלי וגם נטען, עם מרחק קריאה איכותי ולא פחות חשוב, שיהיה לקורא מערכת לשמירת זמנים, תאריכים וקודים, כך ניתן לשמור את כל המידע שהקורא הצליח למצוא למשך תקופה ארוכה. המידע ישמש את הווטרינר לצרכים שונות, הן במקרה ומדובר בכלבים עם שבב והן במידה ולא.

מאמרים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button