רישום פטנט על רעיון לאפליקציה
עולם הניידים והסמארטפונים הפך את חיינו לקלים ופושטים יותר, כאשר כיום צצות עוד ועוד אפליקציות שעוזרות לנו לנהל את חיינו בצורה טובה יותר.
בשל כך ישנם יזמים שממציאים אפליקציות שונות ומוצלחות שיכולות להוביל להכרה ולהצלחה בינלאומית.
עם זאת כדי להגן על הרעיון לאפליקציה, חשוב לרשום את האפליקציה שלכם כאמצאה בלעדית ובכך להגן על הרעיון. אבל כיצד עושים זאת? כל התשובות בהמשך.
רישום אפליקציה במשרד הפטנטים
אם יש לכם רעיון לאפליקציה חשוב בראשית לעצב ולתכנן את האפליקציה, לבדוק שהיא לא קיימת בשום מקום בארץ ובעולם, ולאחר מכן להתחיל בתהליך של רישום האפליקציה כאפליקציה שאתם בעלי הקניין הרוחני שלה.
לשם כך החליט משרד הפטנטים כי מי שירצה להגן על האפליקציה שלו עליו לבחור בין עיגון האפליקציה בזכויות יוצרים, או רישום האפליקציה כפטנט.
בכל מקרה חשוב לדעת שעל מנת להגן על האפליקציה שלכם, תצרכו לבחור באחד מהשניים תוך שאתם יכולים להתייעץ עם עורך דין המומחה בעריכת פטנטים, וזאת כדי לדעת מהי הדרך הטובה ביותר להגנה על האפליקציה שלכם.
הנחיות חדשות לרישום רעיון לאפליקציה
בשנים האחרונות החליט משרד הפטנטים כי למי שהמציא אפליקציה יהיה קל יותר לרשום את האפליקציה שלו כפטנט מול משרד הפטנטים תוך הגנה על הרעיון באמצעות רישום פטנט מול משרד הפטנטים.
בנוסף כדאי לדעת כי משרד הפטנטים האמריקאית מקל על קבלת פטנטים שהם בעצם אפליקציות והפוך את התהליך ליותר נגיש עבור הממציאים.
אז איך מבצעים את הרישום?
על מנת להגן על האפליקציה שלכם, חשוב בתחילה לגבש אסטרטגיה לשם הצגת הפטנט וזאת גם כן ניתן לעשות באמצעות משרדי פטנטים, ולאחר מכן יש להגיש מול משרד הפטנטים באתר של המשרד הישראלי בקשת שכרוכה בתשלום אגרות, תוך הגשת בקשות ביניים ששמו: פרוביז'נל, כאשר רישום זה מגן על האפליקציה שלכם.
לאחר מספר חודשים מזמן הרישום, תוכלו לקבל או לא לקבל אישור על האפליקציה ומשם להמשיך ולפעול למען חשיפה, פרסום ורווח.
אם אתם נתקלים בבעיות ברישום הפטנט, מומלץ לפנות לעורך דין המומחה בתחום או לחברות שמתמחות ברישום אפליקציות על מנת לסיים את הרישום בצורה המהירה מכל.
מידע נוסף על רישום פטנט על רעיון לאפליקציה תוכלו לקרוא בקישור זה…