האם כדאי לקנות בר מים בעל טכנולוגיית אוסמוזה הפוכה?
ובכן, התשובה הקצרה היא כנראה שלא. אוסמוזה הפוכה היא טכניקת סינון וטיהור מים, שנחשבת לטכניקה המתקדמת והיסודית ביותר. תהליכי הסינון של מים נבחנים על פי גודל החלקיקים שהם יודעים לסנן מתוך המים. כך למשל, ישנן טכניקות כמו סינון באמצעות פחם פעיל, המבוססות על סינון של חלקיקים בגודל של 10 מיקרון, בעוד שטכניקות אחרות יודעות לבצע סינון גם של חלקיקים בגודל של 2 או 3 מיקרון, מה שאומר שתהליך הסינון מפנה מהמים כמות גדולה יותר של חלקיקים, ובהם גם מזהמים.
מסנן את כל מה שהוא לא מים (H2O)
הטכנולוגיה של אוסמוזה הפוכה היא טכנולוגיה המאפשרת לסלק מהמים כמעט כל חלקיק שאינו אמור להיות, וזה הוא גם בסיס היתרון וגם בסיס החסרון שלה. באמצעות טכנולוגיה זו עוברים המים תהליך סינון מאוד קפדני, וכל מה שהוא אינו H2O פשוט לא נותר במים. כאשר אנו מעוניינים לסנן את המים ממזהמים, זו בהחלט בשורה טובה, אבל לאחר שאנו מבינים שגם המינרלים החשובים שיש במים מסוננים במסגרת התהליך, הבשורה הופכת להיות קצת פחות טובה.
תהליך סינון המתאפיין ברמת בזבוז מים גבוהה
כמו כן, התהליך של סינון מים באמצעות אוסמוזה הפוכה הוא תהליך מאוד בזבזני במים. במסגרת התהליך מועברים המים בלחץ גדול דרך מסננת מאוד מאוד צפופה, ובמסגרת התהליך כמות גדולה של מים יוצאת ממנגנון הסינון בכיוון ממנו נכנסו המים, כשעודפי המים האלה מוזרמים למעשה אל מערכת הביוב. ההערכה היא כי על כל ליטר מים מסוננים, מבוזבזים שני ליטר מים המועברים אל מערכת הביוב ללא כל שימוש.
סינון פחם פעיל מספיק לבר מים ביתי
רמת הסינון הדרוש לבר מים ביתי היא אינה רמת סינון המחייבת שימוש במנגנון סינון כל כך אגרסיבי, ומרבית ברי המים מבוססים על מנגנון סינון באמצעות פחם פעיל, כשבחלקם נעשה גם שימוש בנורת אור אולטרה סגול המשמידה את כל החיידקים והבקטריות במים, ועל ידי כך מביאה את המים לרמת סינון וטיהור גבוהה מאוד שמתאימה לשתייה בטוחה של מים צלולים, נקיים וטעימים.