השתלת עצם בלסת: מתי נצטרך את זה?
השתלת עצם היא הליך שבו נקצרת עצם מהלסת של מטופל, ולאחר מכן מוכנסת למקום הפציעה. מגמה עדכנית בתחום רפואת השיניים היא להשתמש בהשתלת עצם לבעיות מסוימות בלסת כמו כאבי לסת, עיוותים בלסת, ואפילו אובדן שיניים. למרות שהליך זה יעיל, זה יכול להיות יקר ולאורך זמן.
כולנו מודעים לכך שלגוף האדם יש מבנים ואיברים רבים, אך לא קל לדעת כיצד הם פועלים. עצם הלסת היא אחד המבנים החשובים ביותר בגוף האדם. הוא תומך כמעט בכל חלק של הפנים, הצוואר והראש, והוא גם עצם מרכזית בגופנו. ישנם מספר סוגים של טכניקות השתלת עצם המשמשות לשחזור עצם הלסת כגון השתלת עצם עצמית, השתלות אלוג (שתלים ממין אחר), שתל קסנו (שתלים מבעלי חוליות אחרים) והשתלות סינתטיות.
פנו לרופא לייעוץ בנושא
קיימת התעניינות רבה בתחום של השתלת עצם בלסת והשימוש בה בגוף האדם. מספר השתלות העצם המתבצעות מדי יום עולה והדבר צפוי לעלות עוד יותר עם הזמן. אבל יש כמה בעיות שצריך לפתור לפני שנוכל להתחיל להשתמש בו כטיפול לחולים. השלב הראשון של התהליך הוא לקבוע איזה חלק מהלסת יוסר. השלב השני הוא להסיר את כל העצם מהאזור הזה ולהחליף אותה בשתל. השלב השלישי הוא להשלים את כל הפערים עם העצם המושתלת.
השתלת עצם היא הליך כירורגי חשוב המסייע בשיקום מבנה הלסת. זה יכול להיעשות כאשר יש שבר בעצם, אשר נגרם בדרך כלל מתאונת דרכים או טראומה אחרת. הליך השתלת העצם דורש מספר שעות על מנת להתרחש, וניתן לבצעו פעם אחת בלבד. פעולה זו יכולה להתבצע על ידי רופא שיניים, אשר ישתמש במכשירי שיניים כגון מקדחות ומקדחות.
שימוש בטכניקות מגוונות של השתלת עצם בלסת
רופא השיניים כמו לדוגמה: ד"ר סלוצקי ,יצטרך להשתמש גם בחומרים מיוחדים וטכנולוגיות מתקדמות. אלה משמשים להפיכת העצם החדשה לחזקה יותר לאחר השתלתה בעצם הלסת. המנתח גם ישתמש במכשירים מיוחדים במהלך הניתוח כדי שיוכל לקבל גישה לכל חלקי עצם הלסת כולל העצמות והשרירים שלה.