פיתוח תוכנה מבוססת ענן לעומת תוכנה לוקאלית
נכון לשנת 2014 לא ניתן להתעלם מהעובדה כי יותר ויותר אנשים מהמגזר הפרטי, המוסדי והעסקי מבינים את היתרונות של שירותי ענן ובוחרים לעבור אל שרת וירטואלי בענן.
מהו שרת וירטואלי?
שרת וירטואלי בענן הוא שרת שאינו יושב אצל הלקוח אלא מוקם אצל החברה המציעה שירותי ענן. שרת זה תמיד יחלוק שרת פיזי, אך למרות שמדובר על וירטואלי לעומת פיסי, הוא תמיד ישרת כיחידה עצמאית בדיוק כמו כל שרת אליו היינו מורגלים בעבר וזה שיושב בחוות שרתים.
שרת וירטואלי בענן- מה ניתן לעשות איתו?
- תקלות- ניתן לפתור מרחוק את רוב התקלות המתרחשות. דבר זה חוסך בזמן נסיעה אל המקום ומאפשר התייעלות גדולה יותר.
- אבטחת מידע- אבטחת המידע גבוהה ביותר ותמיד תתבסס על מיני פרוטוקולים מתקדמים.
- מערכות הפעלה- ניתן להתקין על השרת כל מיני תוכנות שרת וכן מערכות הפעלה מוכרות.
- אפשרויות רבות- הגישה אל השרת היא ברמת השרת ולא רק ברמת ה- FTP. ניתן להתקין על שרת וירטואלי בענן כמות גדולה של יישומים ואפליקציות.
- הקמה מהירה- ההקמה וההגדרות של השרת מהירות ביותר.
- הלקוח קובע- הלקוח הוא זה שקובע לגבי כמות הזיכרון , הנפח של האחסון והתעבורה. כל אלו ניתן לבצע בשליטה מרחוק ובדינאמיות.
תוכנה עם בסיס נתונים לוקאלי
שירות מבוססי ענן מתאימים בעיקר, אך לא רק, לארגונים גדולים וחברות בינוניות. לעסק הקטן, או אפילו למשתמש הפרטי – תוכנות העובדות בצורה לוקאלית יכולות להתאים הרבה יותר שכן לרוב מדובר בתפעול הרבה יותר בסיסי ואפילו לא צריך להיות מחוברים לאינטרנט.
כמה דוגמאות לשימוש בתוכנות לוקאליות עבור המשתמש הביתי:
- תוכנה לניהול אירוע או חתונה
- תוכנה לניהול משק בית
- תוכנה לניהול מסמכים
- ועוד…
לסיכום, שרת וירטואלי בענן חוסך הוצאות רבות ומאפשר גיבוי נרחב. הבסיס של כל חברה הוא צמצום בהוצאות וגידול בהכנסות. דבר זה תקף גם לגבי כל הקשור אל הציוד של העסק עצמו. אם מעוניינים להימנע מהוצאה של כספים רבים על ציוד מחשבים והעסקה של טכנאי מחשבים שיוקפצו לתקן כל תקלה, קרוב לוודאי ששרת וירטואלי בענן הוא זה שמתאים גם לכם. לעומת זאת, אם אתם עסק קטן שלא מעסיק הרבה עובדים, או משתמשים פרטיים – פיתוח תוכנה לוקאלי בהחלט יכול לענות על הצרכים שלכם, ולפעמים גם בצורה טובה ויציבה יותר מאשר שירות ענן.